Zašto sam prešla na kolagen u prahu?

Neocell kolagen u prahu - antiage njega kože
Neocell kolagen u prahu – antiage njega kože

Zašto sam prešla na kolagen u prahu?

Jer je onaj u kapsulama poskupio i to toliko da prelazi magičnu granicu od 160kn, što je limit iznad kojega se plaća PDV na paket.

I dalje pijem Neocell, naručujem ga i dalje na iHerbu, klik na: link.

Cijena je oko 14,64 USD, znači u grubo oko 100kn, s poštarinom 4-6 USD je još uvijek manje od 160kn.

Inače, cijena nekada malo varira, mijenjaju je po dolar gore-dolje. Također, nisam precizno preračunala u kune jer se uvijek računa prema tečaju za taj mjesec kad naručujute i to na prvi dan tog mjeseca, bez obzira jesti li naručili prvog ili 20.-tog u mjesecu.

Kada ga otvorite, pakiranje je zapečaćeno:

Neocell kolagen u prahu
Neocell kolagen u prahu
Neocell kolagen u prahu
Neocell kolagen u prahu

Dobijete mjericu, kako biste unijeli točno 6,600 mg.

RasNeocell kolagen u prahu

Rastopite u malo vode – ja obično razmutim u 3-4 prsta vode, i zatim dodam još otprilike toliko. Ne napunim baš do vrha čašu, jer ga pijem na večer, pa da ne bih morala ustajati tijekom noći, je l’ 😀

Ovo pakiranje je, kao i kapsule, dostatno za mjesec dana.

Dodam C vitamin jer ga, za razliku od kapsula, u ovom kolagenu nema.

C vitamin u prahu u obliku Sodium Ascorbate, proizvoođač: NutriBiotiC
C vitamin u prahu u obliku Sodium Ascorbate, proizvoođač: NutriBiotic

I dalje se držim provjerenog Sodium Ascorbate od NutriBiotica. Imam osjetljiv želudac, paše mi, a visoka mu je apsropcija.

39 thoughts on “Zašto sam prešla na kolagen u prahu?

      • Pozdrav, drago mi je da ste se vratili pisanju bloga 🙂 imam pitanje vezano uz Rio, masiram se sada ce biti 3tj , po onoj shemi iz knjizice pratim tocke, medutim dobila sam na nazolabijalnoj jednu boru koju nisam prije imala 😦 i to je tocno od Ria, imate li vi kakav prijedlog kako da se masiram da se vise fokusira na nazolabijalne bore, kad radim po njihovom ocito ne odgovara mojoj strukturi lica, kako da postavim aparat da pegla te bore. Hvala na odgovoru. 🙂

        Sviđa mi se

      • Draga Tea,

        shvaćam o čemu pričate 🙂 Meni se isto činilo da mi se javlja neka čudna “bora” od toga kada držim uređaj “ispod” nazolabijalnih bora, ali ne nakon 3 tjedna kao vama, no nismo svi isti 🙂 ja sam te toče izbacila, a da bih ipak stimulirala i taj dio lica, namažem gel duž vilice i s gornje i donje strane i povlačim uređaj cijelom dužinom. Na taj način mi je ok.

        Čak sam bila u njihvom dućanu (zbog ovog anticelulitnog masažera, dobar je), pa sam ih pitala što raditi vezano za te novonastale bore i gospođa mi je rekla da stavim uređaj “točno” u nazolabijalne bore, ali ni to mi nije odgovaralo, pa se držim ovog povlačenja cijelom dužinom vilice.
        U svakom slučaju, masirajte se, ima efekta – ja sam prorijedila tretmane jer mi je ritam radnim danom postao ubitačan i baš se vidi razlika u tonusu, najviše na vratu, dio ispod brade i jagodice.
        Uživajte u tretmanima 🙂
        Lijepi pozdrav,

        Jasmina

        Sviđa mi se

      • Draga Jasmina
        Evo i ja sam počela potragu za kolagenom i vjenom vječnom;);)vidim da su ovi na hr tržištu dosta skupi pa me zanima California gold Nutrition colagen sa Herba sa c vitaminom i hijaluronskom kiselinom…dali je oke,bi li ga preporučila, i dali na cijenu sa dostavom od cca 140kn ima još kakvih troškova??veliko hvala na pomoći i savjetu💌

        Liked by 1 person

      • Draga Ivana,
        nisam probala baš taj nikada. Čitala sam malo reviewe ispod proizvoda, pa mi se nekako nisu svidjeli, navodno nije dobra čistoća (farmaceutsa čistoća). Ali, možda su se poboljšali.
        California Gold Nutrition je privatna marka iHerba i za očekivati je da stalno poboljšavaju svoje proizvode. Dodatni toršak je trošak dostave, savjetujem uzeti opciju s trackingom, znači Local Post PLUS. Javite kakav je taj kolagen ako se za njega odlučite, baš me zanima 🙂
        Lijepi pozdrav,
        Jasmina

        Sviđa mi se

      • jasmina, trazim kolsgen,najvise zbog mnogo ispadnute kose i krhkih noktiju,vidilasan kdyasminke kolagen ,ima uz kolagen i vit c i hijaluron i ferulicnu,sad je 2+1 gratis,inace mi je puno 450kn misecno za kolagen. ili preporucas neki drugi ko ovaj neocell? al onda triba posebbo kupit vit c, ferulucnu,hujaluron? i ne mogu trenutno s iherba narucivat jer idem vani za koji danpa mi triba nesto dostupno kod nas..

        hvala puno!

        Liked by 1 person

      • Draga Ivana,
        nedavno sam proucavala kolagen od Yasenke za frendicu, ok je sastav jer je onaj slabiji 5.000mg po dozi sto je ok (ispod toga mislim da je preslabo i normalno da onda nema efekta). Ima i duplo jaca verzija, 10.000mg. Relativno je prihvatljiva cijena sad kad je 2+1.
        Obzirom da putujes van – kupi.
        Sretan put i sve vani 😊
        Jasmina

        Sviđa mi se

  1. I jos nesto, recimo htjela bi naruciti ovaj vitamin C, 126kn cijena i dostava mi ispada 141kn , jel toliko i vama ispada da je postarina za taj proizvod? I jos bi na to onda i pdv bio jel tako, posto prelazi 160kn?

    Sviđa mi se

    • Draga Tea,

      neeee 🙂 nikako toliko poštarina.
      Sigurno ste klinkuli na DHL dostavu ili nešto slično. Kliknite na Delivery by Local Post, to je najjeftinija opcija, ali nemate nikakvo praćenje paketa. Ili uzmite Delivery by Local post PLUS – imate praćenje paketa do ulaska u Hrvatsku.
      Prva opcija koša od 20-40kn (iHerb stalno mijenja cijene poštarina, iz dana u dan), a ova druga ocija “PLUS” košta oko 40-65kn, ovisno o trenutnoj politici cijena dostave.
      Pazite da ste ispod 160kn skupa s poštarinom.

      Lijepi pozdrav 🙂

      Jasmina

      Sviđa mi se

    • Puno hvala na opseznome odgovoru, puno ste mi pomogli, razumila sam sve sto ste mi objasnili 🙂 a i ovo za iherb takoder, pa da, ja uopce nisam skrolala dole da vidim koje sve dostave nude, hvala i zato ❤️

      Sviđa mi se

    • Draga Jasmina,
      Hvala puno na informacijama, mislim da cu probati i svakako javim dojmove:)zbog ljenosti 🙈pokušavam naci neki koji ima sve i c vitamin i hijaluronsku kiselinu;)i naravno da je cjenovno prihvatljiv;)

      Liked by 1 person

  2. Bok! Naišla sam na tvoje postove na forumhaeru i evo me čekam da mi stigne kolagen u prahu s iherba. 😀 Htjela sam pitati koliko C vitamina u prahu staviš u kolagen kad ga praviš? Ili C vitamin popiješ poslije?
    Hvala unaprijed!

    Liked by 1 person

    • Bok travel_star,
      stavim vise, puuuno vise nego sto je ona mala zlicica-dozator koji se dobije u pakiranju, recimo cetvrtinu-trecinu cajne zlicice.
      Ne mjerim precizno jer se visak vitamina C izluci putem mokrace, ne talozi se u organizmu.
      Plus, ovaj ovaj C vitamin ne nadrazuje sluznicu zeluca. Razmutim zajedno kolagen i vit C (prvo stavim cca. 3-4 prsta vode, zatim kolagen s prilozenim dozatorom, pa C vitamin).
      Uzivaj u lijepoj kozi 😊
      Lijepi pozdrav,
      Jasmina

      Sviđa mi se

  3. Pozdrav,pokusavam da pronadjem sto vise informacija ,molim te mozes li reci da li je bolje piti kolagen ili peptide ?Hvala ti puno na pisanju bloga ,dosta si mi pomogla.:)

    Sviđa mi se

    • Pozdrav Snježana 🙂
      Drago mi je ako ti je pomoglo, zato i jesam svoje iskustvo objavila javno, možda nekome pomogne 🙂
      Peptidi grade kolagen.
      Nisam proučavala baš same peptide za piti, tako da ti tu ne mogu pomoći -) meni djeluje ovako kako pijem: kolgen, hijaluronska kiselina, ubiquinol i niacinamid. Probaj i budi uporna, vidjet ćeš rezultate 🙂
      Lijepi pozdrav 🙂
      Jasmina

      Sviđa mi se

  4. Nema na čemu 🙂 pijem Niacinamid 500 od Now Fooda no flush. Ja ne pravim pauze, ovi su svi topivi u vodi tj. višak se izbaci iz organizma. Ono što treba paziti je D vitamin, pogotovo sada nakon ovih mjeseci provedenih u kući, ja sam svoj kontrolirala i 71 mi je, 75 je optimalno, ali sam ga i pila (isto Now Food, 1.000mg), bio bi niži da nisam pila. Uglavnom, vitamine A, D, E i K treba kotrolirati status.

    Sviđa mi se

  5. Draga Jasmina,
    Molim Vas ako imate vremena i volje da mi odgovorite. Opremila sam se sa kolagenom, hijaluron, vit. C i ubiquinolom 😊, ali u kolagenu i vit C nisam dobila mjericu, pa je pitanje koliko da uzmem kolagena i vit C i da li da ih zajedno pomiješam ili odvojeno? Pijem na prazan želudac jednom dnevno, dok hijaluron dva puta na dan nakon doručka i ručka, kao i ubiquinol jedan put nakon doručka?
    Sa kupovinom nisam stala 😊, pa sam kupila i lift plus 60 i štapni anticelulitni masažer s čim sam za sada zadovoljna i uzela sam umjesto špatule aparatić za mikrodermoabraziju i to nisam sigurna da sam dobro izabrala…
    Gel mi se brzo troši, gdje mi ga je najisplativije za kupiti? Mišiće sve nekako ” hvatam”, najslabije mi ide vilica i iza uha, tu se skoro pa ništa ne dešava 😊
    Da li koristiš nešto za njegu vrata i dekoltea? Tu sam nekako najslabija.
    Za celulit koristim od Nikel bršljan ulje i od Ziaja ulje, vidjet ćemo kako će se pokazati. Dopisivanje sam počela sa Vi, a vidim da sam prešla na ti, nadam se da ne smeta.
    Koristiš li ti nešto provjereno?
    Imala bi još za pisati, ali i sada sam pretjerala….
    Da smo si malo bliže častila bi sa ☕.
    Pričala sam sa svojom kozmetičarkom što sam kupila, njen komentar je bio netko te je znalački uputio 😊
    Jasmina, hvala ti!
    Šaljem ti veliki zagrljaj
    Jelena

    Liked by 1 person

    • Draga Jelena 😊
      Nema na cemu 😊 zato sam sve tu napisala da ljudima pomogne 😊
      E sad, vezano za mjerice – kolagen bih uvijek dobila u pakiranju, ali zna biti prekriveno samim prahom, mozda je negdje dublje. Vit C sam samo jednom dobila mjericu – ali nju rijetko koristim, jer je bas malena ruckica, ja uzmem malu vilicu, okrenem naopako tako da drzim za one “vile”, a ruckicom od vilice izvadim nesto vitamina C (otprilike je to koliko bih i pravom mjericom izvadila). Mozda bi ti mogle posluziti male zlicice-mjerice za kolace, bude obicno u kompletu vise velicina (pogledaj na eBayu i Aliexpressu).
      Ako si u Zagrebu, imam ja viska mjerica od kolagena i mogu ti dati 😊
      Nemoj pomijesati kolagen i vit C jer nece biti ravnomjerno (uvijek vece cestice dodju na vrh – a sigurno nije jednaka velicina zrnca praha kolagena i vitamina C).

      Da, dobro pijes, hijaluronsku i ubiquinol nalon jela, kolagen na prazan zeludac.

      Bas sam gledala taj stap za celulit, ali ga nisam kupila, jer imam dista gadgeta za celulit (samo nisam o njima stigla pisati, stojim na prvom clanku 😊 ).
      Znaci, tebi stap daje rezultate? 😃

      Vezano za Rio plus za vrat – drzim bas kako je nacrtano u uputstvu i toliko jako mi trzne da moram smanjiti jacinu na 11 (toliko drzim i iznad obrva, sve drugo pojacam), ali ovisi i je li baterija nova.

      Sve sto koristim za lice (tonici, serumi, kreme, sleeping packovi) stavljam i na vrat.

      Vec od 25-te godine sam koristila gelove bas za dekolte, tada je to imao samo Lancome, Dior i Clarins, sada imaju i drogerijski brandovi (Eveline npr.), no primjetila da je najvaznije namazati se nakon svakog tusiranja, pa makar “obicnim” mlijekom za tijelo (meni pase masnije, hranjivije – kad stavim neki laksi losion tocno vidim crtice od suhoce na kozi pa se brzo vratim masnijem mlijeku (klasicno plavo mlijeko za jako suhu od Nivee ili Mixe).
      Bitno je svaki put namazati se, bez iznimke 😊

      Nadam se da sam sve odgovorila – pisem s mobitela pa je nepregledno 😊
      Javi se ako ces preuzeti mjerice za kolagen 😊

      Veliki pozdrav 🤗
      Jasmina

      Sviđa mi se

      • Draga Jasmina,
        naravno da je mjerica bila na samom dnu, a gledala sam, ali je bilo potrebno cijeli sadržaj istresti. 😊

        Kako sam bila opširna moguće da ti je promaklo…zanima me što koristiš od ulja ili nešto drugo za celulit i gdje kupuješ gel?

        Što se tiče rezultata sa štapnim masažerom , tek sam krenula, vidljive su samo plavice po nogama ( znam, znam, nježnije malo)😊😊

        Fora mi ono sa vilicom naopako 😊

        Hvala ti na dugom i iscrpnom odgovoru, uvijek nešto novo doznam.

        Mjericu sam našla, a ☕vrijedi i dalje, moram samo krenuti prema Zg iz Rijeke.
        Možda ti prije dođeš na more pa se vidimo…do tada se tipkamo 😊

        Veliki pozdrav
        Jelena

        Liked by 1 person

  6. Draga Jelena,
    Bas mi je drago da si nasla mjericu ❤
    Svasta sam probala i koristila za celulit, ali mislim da je redovna masaza najvaznija.
    Isprobala sam sve moguce gelove skuplje (od Lancomea, Diora, Clarinsa, najbolji mi je bio Roc u spreju jer nije bio presuh ni premastan, ni ne znam da li ga ima kod nas, u Austriji sam kupovala) i pristupacnije (Eveline zelena tuba, oni sto hlade ili griju mi ne pasu), Afrodita Cekropija ili ulje brsljana (bilo koje samo gledaj da je hladno presano).
    Poslije dva-tri desetljeca isprobavanja 😁 sam zakljucila da se mogu namazati obicnim masnijim mlijekom za tijelo i preko toga masirati onim gadgetom, masnoca je tu da ne ostetim kozu, da masazer bolje klizi.

    Super da stap djeluje!
    Gledala sam ga i nisam kupila jer imam i Philips Cellese i jos UZV masazer sa crvenim svjetlom – i jako rijetko ih koristim.

    Sto god se sjetis, samo pitaj, gust mi je da mogu pomoci 😊

    Veliki pozdrav tebi i mojoj Rijeci ❤
    Volim grad koji teče ❤❤❤
    Jasmina

    Sviđa mi se

    • Draga Jasmina,
      imam još neka pitanja vezana za lift plus 60 – potrošila sam gel
      i u apoteci kupila eko profesionalni gel za ultrazvučnu dijagnostiku od 300 ml, 12.75 kn. Paralelno sam kontaktirala jednu kozmetičarka koja mi prodaje profesionalni conducting gel od 500ml za 306 kn. Ovaj iz apoteke je malo gušći i čini mi se da malo slabije provodi, koliko je to bitno? Mala je razlika u provodljivosti (ako se samo to gleda), a velika mi je u cijeni. Što mi je činiti? Gdje ti kupuješ gel?
      Od programa radila sam prva tri, a četvrti ( iontoforezu) još nisam probala…da li sam dobro shvatila, ti upotrebiš dva flastera i onda ih pomjeraš po licu, neki vid štednje ili sam krivo izčitala? I to ću jednom potrošiti, zanima me gdje i koje da kupim?
      Hvala, veliki pozdrav 🌞
      Jelena

      Liked by 1 person

  7. Draga Jelena,
    Ovaj gel od 12kn je sasvim u redu, ja ga isto koristim.
    A vezano za patches – ja sam potrosila original i nikada ih vise nisam kupila.
    Mogu se naruciti preko Rio sjedista u Engleskoj, ali ja nisam probala nego sam pisala uvozniku za Hrvatsku i rekla u gospodjama u prodavaonici Medikor. Rekli su da ce uvesti to vece i povoljnije pakiranje – ali mislim da nisu nikada.
    Ja sam samo 1 patch koristila.
    Googlajuci patcheve sam otkrila eye patches i azijsku kozmetiku ❤, ali tek je to potpuno novi svijet.
    Korejska kozmetika (K-beauty) je jako jako napredna, imaju i fenomenalne eye patches, imam ih uvijek u frizideru i odlicni su, ali ih nikada nisam koristila u kombinaciji s Rio lift plus uredjajem.
    Ako ti se da 😊 molim te, nazovi Medikor u Tratinskoj u Zgrebu i pitaj jesu koja sve pakiranja patcheva imaju i po kojoj cijeni (ovo veliko pakiranje u Engkeskoj je bilo 200kn 20kom, ako se dobro sjecam), bas i mene zanima jesu li konacno uvezli to pakiranje od 20kom.
    Veliki pozdrav!
    Jasmina

    Sviđa mi se

  8. Draga Jasmina,
    moguće da će ti stići dva odgovora….prvi ili nisam poslala ili je negdje otišao….
    Kontaktirala sam Medikor, nisu uspjeli dogovoriti sa svojim partnerima oko većeg pakovanje i isplativije cijene….
    Trenutno su im na akciji patchesi( 5 kom. 189 kn, sada je cijena 95 kn ) zbog roka trajanja. Treba ih upotrijebiti do 1. 6. 2021.
    Mislim uzeti jedno pak, ja još moram platiti poštarinu 32 kn.
    Što se tiče K beauty, detaljnije ću kada mi ovo moje trenutno postane rutina, što još za sada nije…😊
    Vit C dnevna doza 60 – 80 mg?
    Toliko za sada od mene, javim se kada zapnem …😊
    Veliki pozz iz snježne Rijeke!
    Jelena

    Liked by 1 person

  9. Draga Jelena,
    Dobro ti jutro 😊
    Pijem sad kavu i sjetim se da sam procitala na mailu komentar, ali tada nisam mogla tipkati pa oprosti sto evo sada odgovaram.
    Zbaci, Medikor sada ima to snizenje, istice rok. Hm.
    Mislim da ih mozes koristiti i nakon roka, to je tvornicki zatvoreno, nije u doticaju sa zrakom.
    Malo izgooglaj te patches i kupovinu na nekom UK shopu, taj veci paket.

    Vitamin C uz kolagen ja vise ne mjerim – i tako visak izlucimo iz organizma mokrenjem (a i dosta osciliraju preporucene dnevne kolicine).
    Javi sta je bilo s patchevima na kraju 🤗
    Odoh na posao sada 😊
    Lijep dan ti zelim 😊
    Jasmina

    Sviđa mi se

  10. Pozdrav Jasmina,
    zeljela bih samo pitati je li pogodno sve te proizvode koristiti za kozu u 25-oj? Ili je jos prerano? Mislim kolagen sam od nedavno vec pocela piti, ali nisam sigurna trebam li poceti i sa niacinamidima, ceramidima ili ubiquinolom etc.

    Liked by 1 person

    • Draga Monika,
      taman oko 25.-te počinje “silazna” linija proizvodnje kolagena – nije to odmah vidljivo na koži, naravno, ali zašto biste čekali 30.-tu i prve bore? Nuspojava nema, samo se držite preporučenih doza.
      I koristite SPF 50 svaki dan, to je moj najtopliji savjet i to sigurno možete i sa 25 🙂
      Svako dobro! 🙂
      Lijepi pozdrav,
      Jasmina

      Sviđa mi se

  11. Draga Monika,
    nema na čemu 🙂

    Jako su dobre korejske kreme sa SPF-om,ali, nažalost, od početka ove situracije s COVID 19 gotovo da i nema isporuka ili je poštarina veća od cijene proizvoda. Za svaki slučaj, ako negdje naletiš, preporučujem Missha SPF 50. Ja sam ih 5-6 isprobala, sve su odlične, trenutno koristim Missha Agua Sun Gel SPF 50 PA++++.
    Jako je dobra i japanska Biore Aqua Rich – ali ista stvar s isporukama kojih gotovo da i nema plus još duže putuje roba iz Japana.
    No, Misshe ima kod nas na Notino.hr, ili na ebayu seller iamlove isto još uvijek isporučuje. https://www.ebay.com/itm/132623856707?epid=15031752026&hash=item1ee0ff7443:g:EIkAAOSwVwRa-3qN

    Kod nas dostupna u svakoj ljekarni i jako hvaljena je La Roche-Posay Anthelios Shaka SPF 50, imam jednu neotvorenu, baš mi je danas stigla.
    Također, sasvim solidna za budget friendly opciju 🙂 je Balea Sun Dance sa zelenim čepom, mala tubica od 50ml.
    Garnierove Ambre Solaire su isto dobre.
    Korisiti svaki dan, i po zimi i kad je kiša i oblačno – evo to je najbolji mogući savjet kojeg bilo kome mogu dati, jer ćeš sačuvati kožu koju imaš sada.
    Ako žuriš moraš u jutro samo jednu kremu nanijeti – neka to bude bilo koja sa SPF 50 🙂

    Lijepo je da s 25 počinješ njegovati svoju kožu jer se mnogi sjete kad je već “prekasno” (mislim, nije prekasno, ali bolje bi bilo da su s 15 počeli…).

    Veliki pozdrav 🙂
    Jasmina

    Sviđa mi se

Komentiraj